Teknik melunaskan Bayaran Rumah Dengan Cepat

Nak beli rumah dan ingin habis bayar dlm masa 15 tahun dengan menggunakan modal yang sikit dan tak disentuh.

Katakan, kita ada bajet sebanyak rm10000 untuk saving.
Menggunakan teknik simpanan kasar saving ke portfolio
pelaburan berisiko rendah yang memberi pulangan (return)yang menarik secara konsisten. Contoh ialah unit saham koperasi felda.
 kesan compounding (pulangan atas
pulangan), berikut ialahah tabungan tersebut (profit
rate 15% setahun) dari tahun 1 hingga tahun ke 15:

Bila dah 15 tahun boleh la melunaskan terus hutang rumah.Senang je kan teknik ni.

*tertakluk berapa jumlah wang yang di labur dan harga rumah.

SELAMAT MENCUBA



No comments:

Post a Comment