Posts

Sabun Bidara Asha

Sudah lama saya x menjengah ke blog ni..
Sekarang saya sudah ada produk homemade sabun bidara, sangat sesuai untuk semua golongan .
Sabun bidara ni lebih kepada perubatan islam . Orang yang terkena gangguan selalu mencari sabun ni..
 saya akan membuat blog khas untuk sabun bidara Asha ni..
 Nanti saya akan update link ke blog sabun Bidara Asha..
Jangan lupa follow saya ye..
Ni untuk link whatsapp untuk order http://wasap.my/01137577388

oh ye.. untuk yang bertanya..ingin saya memberitahu, saya tidak lagi menjual baju dan craft.
Terima kasih ye kepada yang sudi menjengah ke blog ni.. :)

Teknik melunaskan Bayaran Rumah Dengan Cepat

Nak beli rumah dan ingin habis bayar dlm masa 15 tahun dengan menggunakan modal yang sikit dan tak disentuh.

Katakan, kita ada bajet sebanyak rm10000 untuk saving.
Menggunakan teknik simpanan kasar saving ke portfolio
pelaburan berisiko rendah yang memberi pulangan (return)yang menarik secara konsisten. Contoh ialah unit saham koperasi felda.
 kesan compounding (pulangan atas
pulangan), berikut ialahah tabungan tersebut (profit
rate 15% setahun) dari tahun 1 hingga tahun ke 15:

Bila dah 15 tahun boleh la melunaskan terus hutang rumah.Senang je kan teknik ni.

*tertakluk berapa jumlah wang yang di labur dan harga rumah.

SELAMAT MENCUBA



Krisis nuklear Jepun 100 tahun?

Image
Krisis nuklear Jepun 100 tahun?
GAMBAR oleh Syarikat Tenaga Elektrik Tokyo (TEPCO) menunjukkan keadaan empat reaktor nuklear Fukushima Daiichi yang rosak setakat semalam.
TOKYO, Jepun - Seorang pakar nuklear memberi amaran pencemaran radiasi daripada loji nuklear Fukushima Daiichi akan berterusan kerana batang-batang bahan api nuklearnya mengambil masa hingga 100 tahun untuk sejuk, lapor sebuah akhbar semalam. Bekas anggota dasar keselamatan nuklear Britain, Dr. John Price berkata, tempoh itu diperlukan sebelum batang-batang nuklear itu sejuk dan selamat untuk dipindahkan. "Cara sekarang (untuk menyejukkan batang-batang nuklear tersebut) iaitu menyemburkan air ke dalam reaktor-reaktor itu kurang berkesan, kerana air kembali mengalir keluar akibat kebocoran dan menyebabkan pencemaran radiasi terus berlaku. "Perlu ada cara supaya air yang dipam itu kekal di dalam reaktor-reaktor nuklear tersebut," katanya. Komen beliau disiarkan stesen televisyen Amerika Syarikat (AS), AB…

Apa yang jadi pada akaun facebook kita selepas kita mati?

Image
mari kita renung-renungkan bersama
fikir-fikirkan bersama
jika satu hari nanti kita mati,
akaun facebook ini hanya kita yang tahu password
hanya kita yang boleh access..

dan selepas kita mati..
apa yang jadi pada akaun fb kita?
mungkin ada yang akan ucapkan takziah
mungkin ada yang selalu menjenguk bagi mengubat rindu
tetapi.. sedarkah kita
gambar-gambar kita..
akan terus membuatkan kita terseksa di alam kubur?
gambar-gambar yang tidak ditutupi aurat dengan sempurna
macam mana nanti? lelaki ajnabi terus-terusan tengok
dalam masa yang sama, tiada siapa yang boleh deletekan gambar kita..
walau sudah bertahun-tahun kita mati, gambar itu terus ada..
saham dosa terus meningkat.. macam mana?
pernah terfikir tak?
tudung singkat yang dipakai tu, akan selamatkan kita dalam kubur nanti?
legging dan jeans ketat, boleh selamatkan kita?
baju yang membalut aurat itu, bagaimana? mungkin kini
kita masih merasa tak sabar nak berkongsi cerita dengan gambar-gambar yang cantik
tempat-tempat yang kita dah lawati di muka bumiNya …

Berdosa letak gambar tak menutup aurat

Image
Hukum menyiarkan gambar - gambar tidak menutup aurat ialah BERDOSA . Ini bersandarkan hadis Nabi Muhammad S.A.W yang bermaksud " Sesiapa yang menyeru manusia kepada petunjuk maka dia akan mendapat pahala sama dengan orang yang melakukannya tanpa dikurangkan walau sedikitpun pahala mereka. Sesiapa yang menyeru manusia kepada kesesatan maka dia juga turut berdosa sebagaimana dosa orang yang mengikutinya tanpa dikurangkan dosa mereka walau sedikit pun. (Hadis riwayat Muslim)

Harap anda semua dapat membaca post di bawah nie...semoga ia dapat memberi pengajaran buat kita semua..

Al-Waqiah : Elak Kefakiran Suburkan Rezeki

Image
Surah Al-Waqi’ah adalah surah yang ke -56 di dalam Al-Quran, terletak pada juzuk ke 27 dan terdiri dari 96 ayat. Dinamakan Al-Waqi’ah kerana di ambil dari lafal Al-Waqi’ah yang terdapat pada ayat pertama surah ini, yang ertinya kiamat. 
Di dalam surah Al-Waqi’ah ini menerangkan tentang hari kiamat, balasan yang diterima oleh orang-orang mukmin dan orang-orang kafir. Diterangkan pula penciptaan manusia, tumbuh-tumbuhan, dan api, sebagai bukti kekuasaan Allah dan adanya hari berbangkit.

Sabda Rasulullah s.a.w.: “Siapa membaca surah Al-Waqi’ah setiap hari, ia tidak akan ditimpa kefakiran.”
Sabda Rasulullah s.a.w. : “Siapa membaca surah Al-Waqi’ah setiap malam, dia tidak akan ditimpa kesusahan atau kemiskinan selama-lamanya. (Diriwayatkan oleh Baihaqi dari Ibnu Mas’ud r.a.)
Sabda Rasulullah s.a.w. : “Ajarkanlah surah Al-Waqi’ah kepada isteri-isterimu. Kerana sesungguhnya ia adalah surah Kekayaan.” (Hadis riwayat Ibnu Ady)
Sabda Rasulullah s.a.w. : “Barang siapa yang membaca surah Al-Waqi’ah se…

Ayat Seribu Dinar Dan Pengertiannya

Image
Pengertiannya:~


Dengan Nama Allah, Tuhan Yang Maha Pemurah dan Tuhan Yang Maha Penyayang. “Barangsiapa bertakwa kepada Allah, nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar.
Dan memberi rezeki kepadanya tanpa di sangka-sangka.
Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkannya.
Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan yang dikehendakiNya.
Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.”
Mengamalkan bacaan doa Ayat 1000 Dinar memang banyak faedahnya di dalam kehidupan harian kita. Walaubagaimanapun, sesuatu amalan yang dilakukan hendaklah bertaqwa dan bertawakkal sepenuhnya terhadap ketentuan Allah Ta'ala. Bertaqwa dan bertawakkal ini telah diperjelaskan di dalam maksud Ayat 1000 Dinar itu sendiri.